In deze tutorial koppelen we een domein aan een Minecraft-server met behulp van een SRV-record. Om een SRV-record voor een Minecraft-server toe te voegen, moet je eerst inloggen op de website van jouw domeinnaamregister en het configuratiescherm voor je domein openen. Van daaruit moet je het gebied vinden waar je jouw DNS-records kunt beheren en een nieuw SRV-record kunt toevoegen. Een SRV-record is een type DNS-record dat wordt gebruikt om de hostnaam en het poortnummer van een service, zoals een Minecraft-server, op te geven.

Om het SRV-record te maken, moet je de volgende informatie verstrekken:

• De servicenaam, die meestal is ingesteld op "_minecraft" voor een Minecraft-server
  • Het protocol, dat meestal is ingesteld op "TCP"
  • De naam van de server, dit is de hostnaam van jouw Minecraft-server (bijv. "hostvio.mcplay.eu")
  • De prioriteit, een getal dat de volgorde aangeeft waarin het record moet worden gebruikt wanneer er meerdere records zijn met dezelfde service en hetzelfde protocol
  • Het gewicht, een getal dat het relatieve gewicht aangeeft voor records met dezelfde prioriteit
  • Het poortnummer, de poort waarop jouw Minecraft-server draait (bijv. "25565")

Nadat je alle informatie voor het SRV-record hebt ingevoerd, sla je de wijzigingen op en wacht je tot de DNS-wijzigingen zijn doorgevoerd. Het kan enige tijd duren voordat het SRV-record actief wordt, dus het kan een paar uur duren voordat jouw Minecraft-server toegankelijk is met de nieuwe hostnaam.

Als je geen domein hebt en toch een cool aangepast subdomein voor je server wilt hebben, ga dan naar McPlay.eu.