Hoe voeg je een icon toe aan je Minecraft server

Om een icon op je Minecraft-server te zetten, moet je eerst een afbeelding hebben met een resolutie van 64x64 pixels in .PNG-formaat.

Als je geen afbeelding hebt die aan deze vereisten voldoet, kun je een fotobewerkingsprogramma (zoals Paint.net of Adobe Photoshop) of een website voor het wijzigen van de afbeelding gebruiken om de afbeelding op de juiste resolutie in te stellen en indien nodig naar een .PNG-bestand te converteren.

Zodra je een PNG-afbeelding met de juiste resolutie hebt, kun je deze aan je server toevoegen:

• Hernoem eerst de afbeelding naar server-icon.png
  • Upload het vervolgens naar de hoofdmap van uw server (de plaats waar het server.jar-bestand zich bevindt)
  • Start de server opnieuw op en je pictogram verschijnt in de serverlijst!

Als je pictogram niet verschijnt, zorg er dan voor dat de afbeelding een .PNG-bestand is in plaats van .JPG, het bestand de naam server-icon.png heeft en het een resolutie heeft van 64x64 pixels. Anders wordt de afbeelding niet weergegeven.

• Minecraft Server